Αργοπεθαίνει το "χωριό των γερόντων" στο Πολυδένδρι Λαγκαδά

Αργοπεθαίνει το "χωριό των γερόντων" στο Πολυδένδρι Λαγκαδά

Αρ. Πρωτ. 13049/13.07.2010

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

Αργοσβήνει μέρα με την μέρα το «χωριό των γερόντων» στο Πολυδένδρι της Επαρχίας Λαγκαδά, καθώς η Πολιτεία δεν προχώρησε στην χορήγηση κονδυλίων, με αποτέλεσμα η έλλειψη επιχορηγήσεων να αποτελεί πλήγμα για το συγκεκριμένο χωριό. Στο «χωριό των γερόντων», φιλοξενούνται ηλικιωμένα άτομα, παλιννοστούντες και άποροι, οι οποίοι βρίσκουν περίθαλψη και αγάπη από τον Πανελλήνιο Ποντιακό Οίκο Ευγηρίας «Η Αναγέννησις». Το πρότυπο χωριό αποτελεί παράδεισο για την Τρίτη ηλικία, καθώς στα τέσσερα παραδοσιακά σπίτια που υπάρχουν εκεί, φιλοξενούνται για πέντε μήνες περίπου τον χρόνο ηλικιωμένοι, περνώντας ευχάριστα τον χρόνο τους.

Η Κυβέρνηση, όμως, προχώρησε σε περικοπές για τη φετινή χρονιά, με αποτέλεσμα η συντήρηση των εγκαταστάσεων του χωριού να είναι πλέον αδύνατη και η ανάπτυξη του ιδιαίτερα δυσχερής. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να στηρίξουν την όλη προσπάθεια που γίνεται στο Πολυδένδρι, έτσι ώστε να μην σβήσει το «χωριό των γερόντων», που αποτελεί ανάσα και χαρά για τους απόμαχους της ζωής.  

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν στην χορήγηση κονδυλίων για την ανάπτυξη του «χωριού των γερόντων» στο Πολυδένδρι Λαγκαδά, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ύπαρξή του και οι πολύτιμες  υπηρεσίες που προσφέρει στα άτομα της τρίτης ηλικίας;